Iines DIY x Novita neulottu May Lily- turbaanipanta


Ohje toteutettu yhteistyössä Novitalle

 

Tämä helppo neulepanta syntyy helpolla joustinneuleena merinolangasta. Pannan käänne tuo kivan twistin ja panta toimiikin erinomaisesti myös kesätyylin trendikkäänä turbaani-asusteena! Ohje sopii erinomaisesti myös aloittelevalle neulojalle ja sisältää havainnollistavan videon käänteen neulomiseen.


Koot: 
1 (päänympärys noin 52-54cm)
2 (päänympärys noin 55-56cm)
Helppousasteikko: 
1/5
Neuletiheys: 
10 cm x 10 cm= 36s x 34s
Valmiin pannan mitat: 
Leveys 24 / 26cm
Pituus paksuimmasta kohdasta: 12cm
Tarvitset: 
Novita 4mm sukkapuikot
Merino- tai villalankaa, menekki pienempään kokoon noin 130m, eli 1 kerä Novita Merino DK:ta
Iso parsimisneula työn viimeistelyyn
Lankaehdotukset:
Novita Merino DK (2 kerää = 2 x 131m)
TAI
Novita Merino DK 4PLY (kaksinkertaisena, 2 kerää = 2 x 230m)
TAI
Novita Woolly Wood (1 kerä = 225m)
 
Kuvien vihreä panta on neulottu Novita Merino DK 4PLY:llä, tuplalankana sävyillä 305 Kaaliperhonen ja 204 Leinikki. Valkoinen panta neulottu Novita Merino DK:lla sävyssä 006 Mannapuuro.


Ohje: 
Luo sukkapuikoille 40s. Työ neulotaan edestakaisin tasona 1 oikein, 1 nurin-neuleena. Aloita kerros neulomalla rivi alusta loppuun 1o, 1n. Käännä työ ja toista, kunnes työn mitta on 22 / 24 cm. Pantaan työstetään nyt kierre, joka syntyy neulomalla silmukoista tasona kaksi “kaistaa” tasona jakaen silmukat kahden, jonka jälkeen kaistojen järjestys puikolla vaihdetaan, jonka seurauksena syntyy käänne. Tähän tarvitset 3 sukkapuikkoa, joista yksi pitää sivussa toista “kaistaa” sillä välin kun neulotaan toista.
Katso havainnollistava video käänteen työstämisestä:
Käänteen työstäminen: Neulo kerrosta 20s. Sinulla on nyt kahdella sukkapuikolla kummallakin 20s. Ota kolmas sukkapuikko ja neulo nyt puikon 20 silmukkaa tasona 1 o 1n-neuletta, kuten tähänkin asti. Anna toisten 20 silmukan levätä puikolla sillä välin kun työstät käänteen toista kaistaa. Neulo tasona 20 silmukkaa 1 o, 1n, kunnes kaistan mitta “jakokohdasta” on 5cm. Neulo viimeinen kerros niin, että lanka jää työn keskelle, eli kahden kaistaleen keskelle.
Siirry nyt toiselle puikolle, jossa on ollut lepäämässä toiset 20s. Aloita neulominen työn keskeltä poimien lanka edellä työstetyn kaistaleen silmukoiden päästä (eli työn keskeltä). HUOM! Jätä langanvaihdosta noin 5cm mittainen joustovara, jotta työ ei jää käänteen kohdalta kiristämään. Neulo toista kaistaletta samalla tavalla 1o, 1n tasona, kunnes kaistaleen mitta on 5cm. Jätä lanka kaistaleiden keskelle.
Työssä on nyt kahdella eri puikolla kaksi 5cm mittaista kaistaletta. Kaistaleet käännetään nyt X:n muotoisesti ristiin, jolloin lankapää siirtyy työn sivulle “rivin alkuun”. Siirrä käännön jälkeen silmukat samalle puikolle.
Kaistaleiden yhdistämisen jälkeen neulo työtä (=jälleen kaikkia silmukoita yhdessä) tasona, kunnes työn mitta käänteen kaistaleiden yhdistymiskohdasta on 22 / 24cm. Päättele työ ja parsi pannan reunat niin, että saumakohta tulee pannan sisälle. Halutessasi voit myös päätellä kaistaleen joustovaralangan, huomaathan kuitenkin päätellä langan kummatkin päät! Itse olen kääntänyt pannasta ulospäin puolen, jolla kaistale ei näy.
Neulottu pantaturbaani on nyt valmis!